Hoe maak ik mijn wimperextensions schoon?

Schoonmaken van je wimperextensions is heel belangrijk!

Elke dag hopen zich dode huidcellen, talg, vuil, slaap en stof zich op tussen de extensions. Ook oogmake-up dient grondig te worden verwijderd.

Als de wimpers schoon zijn blijven ze bovendien veel langer mooi! Mocht je toch denken, ik laat het voor wat het is. Denk er dan aan dat je wimperextensions door het vuil ook sneller eraf kunnen vallen. Dit zorgt voor een slechtere hechting van de extensions!

Voor het goed reinigen van je wimperextensions kun je in de salon speciale Foam Cleanser kopen voor € 15,- inclusief schoonmaak kwastje. Dit is een foam die je dagelijks kunt gebruiken voor het reinigen van de wimperextensions. Gebruik liever geen wattenschijfjes of wattenstaafjes bij het schoonmaken. Er kunnen pluisjes in je extensions blijven hangen die je lastig weer weg kunt halen.

Reinigingsinstructies

  • Bevochtig je wimpers grondig met water.
  • Met behulp van de Foam Cleanser masseer je zachtjes de wimperlijn. Vermijd wrijven, je moet niet het gevoel krijgen dat je tussen de wimperextensions zit of echt aan de wimperextensions zelf zit – de schuimende reiniger zal gewoon goed zijn werk doen door alleen te focussen op de wimperlijn.
  • Spoel je wimpers voorzichtig af met water totdat al het reinigingsmiddel weggespoeld is.
  • Verwijder het overtollige water uit de wimpers door voorzichtig met een keukenpapiertje de wimperextensions droog te deppen. De wimperextensions kunnen “zwaar” lijken als ze nat zijn.
  • Zodra de wimpers weer vol en droog zijn pak je het mascaraborsteltje en borstel de wimpers weer mooi uit elkaar. U doet u ogen dicht en borstelt de wimperextensions van boven af – pas wel op dat je niet borstelt vanaf de lijmaanhechting, omdat je dan wimperextensions eruit kunt borstelen.
  • Controleer altijd of de wimpers droog zijn voor het aanbrengen van make-up.